Jaha ja, det var den sommaren det. Det var skönt när den kom, men uppenbarligen fann den för bäst att ge sig av snabbare än en avlöning. Problemet är bara att jag inte var färdig med den. Jag var inte riktigt redo att kliva in i höstrusket med regn och halverade temperaturer. Därför har jag börjat fundera på ett uterum…

Är lösningen ett uterum?

Nog för att jag är impulsivare än den genomsnittlige pokerspelaren i Las Vegas, men det här är inte direkt något som har flugit i mig precis nu. Tanken på ett orangeri i trädgården har funnits ett tag. Det är lite av en dröm. Ett uterum, gärna med indragen golvvärme som gör att jag kan njuta av sommaren även mitt i vintern, vore lite av en dröm. En matplats runt ett planterat olivträd (eller kanske fikon eller varför inte ett citrusträd), vore att förverkliga en dröm. En oas som inbjuder till rekreation och gemenskap även långt in på hösten och även tidigt på våren.

Ett altandäck som enkelt nås via skjutdörrar i glas skulle nog ge mig sinnesro att överleva den svenska vintern (trots att jag bor i Skåne). Fast frågan är ju om det fungerar att använda även vintertid, jag antar att isolering av något kraftigare slag blir nödvändigt runt bottenplattan. Ska den gjutas?

Sedan är ju frågan om man ska bygga ett eget uterum eller om det ska köpas ett färdigt. Jag kikade lite på uterum hos XL Bygg i Enköping när jag ändå passerade där i slutet av förra veckan, och det måste ju medges att det låter väldigt bekvämt att köpa ett färdigt uterum, som sedan monteras ihop ganska snabbt. Typ som Lego. Problemet är väl då bara att hitta någon som kan gjuta bottenplatta och se till att få in golvvärme. Finns något bra tips på företag här nere i Skåne som fixar det?

Jag har helt klart en lång väg att gå innan mitt uterum står färdigt i trädgården. Men att drömma lite har väl aldrig skadat?

photo by: