Hjälp alltså. Det här med att hitta ett bra elavtal är verkligen inte det lättaste. Bor man som jag i Skåne så är inte vintrarna de absolut värsta (tack och lov), men det förhindrar inte att min elräkning lätt skenar iväg även under årets mörkaste månader. Lösningen ska visst vara att binda sitt elavtal. Men att hitta det bästa avtalet för elhandel för just mig verkar vara fullständigt omöjligt.

Ingen smutsig el. Och svensk ska den vara.

Jag har dock några krav. Elen ska vara ren och inte komma från kolkraftverk. Den ska vara svensk och inte importeras. Nu bor jag ändå i Sverige så då vill jag stötta svensk industri och svensk näring. Men det är just det här med att hitta ett bra pris. Stora drakar verkar tyvärr också ta betalt därefter. Om det är all reklam som jag som konsument får betala för vet jag inte, men det känns inte helt otroligt.

Istället har jag hittat ett litet energi- och elbolag en liten bit upp i Sverige. Strax väster om Jönköping (närmare bestämt i Habo) finns Habo Energi, vilket verkar vara precis det jag letar efter. Det ser inte ut att vara något knussel med hur jag måste fylla i allting, utan priserna för elen visas rakt upp och ner. All information om ett eventuellt elavtal på fast pris verkar finns på sidan för att teckna elhandel.

Är det någon som har erfarenhet av just Habo Energi och om det är ett bra val för mig, trots att jag bor i Skåne?

photo by: